Sposób przygotowania

Parzymy dość mocną kawę i dodajemy do niej likier wg uznania, pozostawiamy do przestygnięcia. Zółtka z jajek wraz z cukrem łączymy, potem dodajemy serek mascarpone. mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie ubijamy białka ( musza być bardzo dobrze ubite) i dodajemy do naszej gotowej masy. Biszkopty moczymy delikatnie w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, potem kładziemy część naszej masy, następnie kolejna warstawa biszkoptów i reszta masy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin( dla nie cierpliwych), a najlepiej na całą noc:) Potem posypujemy kakao i gotowe :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno takie zrobię;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Muszę wypróbować ten przepis :)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    szkoda że nie ma zdjęcia gotowego deseru ;-) bo na pewno super wyszedł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajny przepis...
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    robię podobne, pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !