Sposób przygotowania

Jabłka umyć, nakłuć delikatnie igłą. Zagotować 3 litry wody, wrzucić jabłka i gotować 5 minut, wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i wsypać 1/3 porcji cukru, pozostawić do następnego dnia. Ponownie zagotować jabłka, a kiedy płyn zacznie wrzeć, odstawić i dosypać kolejną 1/3 część cukru i zostawić do następnego dnia. Znowu dosypać cukier i zagotować. Do wyparzonych i wypłukanych spirytusem słoików przełożyć gorącą konfiturę i zakręcić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    prosty przepis
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !