Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekaną rumienimy w rondlu z oliwą. Następne pokrojone w paski dodajemy kapustę*, marchew, seler, doprawiamy i dodajemy chochlę rosołu, dusić do miękkości. W osobnym garnku zagotować kiełbaski w czystej wodzie, a następnie gotować je ok 20 minut w rosole, po tym czasie je wyjąć, a do rosołu wsypać ryż. Kiełbaski obrać ze skórki i mięsko lekko rozdrobnić, na niezbyt małe kawałki i dodać do kapusty. Ryż podgotować i całość przełożyć do rondla, wymieszać. Gdy ryż dojdzie można podawać, posypane parmezanem i pieprzem.

*Kapustę białą można zamienić na włoską jak ktoś lubi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię taką zupkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !