Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku, po łyżce mąki i cukru. Ciasto biszkoptowe przelać na płaską blaszkę i upiec. Biszkopt piec przez około 25 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu przełożyć na ściereczce kuchennej i zawinąć na kształt rolady. Serek mascarpone zmiksować ze śmietaną, cukrem, kawą, likierem i cukrem waniliowym. Masą posmarować biszkopt, zwinąć ściśle na kształt rolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    serek mam to spróbuje zrobić, bo zapowiada się bajecznie :)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smacznie,przepis warty wypróbowania :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    extra słodkość.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacyjna rolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !