Sposób przygotowania

Utrzeć żółtka z cukrem, wymieszać z trzykrotnie zmielonym makiem, ubitymi białkami, bułką tartą, olejkiem i proszkiem. Masę przelać do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piec przez godzinę w temp. 180 stopni, ostudzić. Ciasta podzielić na 3 krążki, nasączyć ostudzoną herbatą z koniakiem.
Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać kawę i 1/3 porcji posiekanych orzechów. Tort przełożyć kremem, posmarować nim wierzch i boki. Obsypać resztą posiekanych orzechów.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    oj zjadło by się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !