Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy z orzechami
Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać kawę i 1/3 porcji posiekanych orzechów. Tort przełożyć kremem, posmarować nim wierzch i boki. Obsypać resztą posiekanych orzechów.
jajko | 10 sztuk |
mak | 3 szklanki |
cukier | 3 szklanki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
olejek migdałowy | 2 krople |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Krem: | |
krem waniliowy | 2 sztuki |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżka |
koniak | 1 kieliszek |
orzechy włoskie | 40 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: