Sposób przygotowania

Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier. Do piany dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatni mieszać. Wstawić do piekarnika i piec ok 30 - 40 min w temp. ok 170-180 stopni. Po wystudzeniu wyłożyć na ciasto obrane i pokrojone w księżyce jabłka. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i zalać jabłka. Na masę jabłeczną nałożyć warstwę bitej śmietany zmiksowanej z wystudzoną żelatyną. Na sam koniec polać całość chłodną polewą (wszystkie składniki na polewą rozpuszczamy na ogniu nie dopuszczając do wrzenia). SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszne musi być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !