Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym i masłem na jednolita pianę. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do masy jajecznej ciągle ubijając jednak już na mniejszych obrotach. Dodać sok cytryny i startą na tarce o drobnych oczkach skórkę z cytryny.
Jeśli masa będzie bardzo gęsta należy dodać 4łyżki ciepłej wody.
Piec w temp 180stopni ok 35min


Można użyć również skórki pomarańczowej i skoku z pomarańczy :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Marzenka, wypróbowałam Twój przepis i dodałam fotki, przyznam że bardzo smaczne ciasto mi wyszło :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    dobra babka nie jest zła :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !