Sposób przygotowania

Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na półmiękko. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową, przelej zimną wodą i osącz.
Szpinak wrzuć na patelnię, przykryj, podgrzewaj, aż się rozmrozi. Wtedy dodaj pokrojony w kostkę boczek i całość przesmaż, mieszając.
Potem dodaj posiekany czosnek, chwilę podduś. Szpinak zapraw śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na drugiej patelni roztop masło, połóż gniazdka makaronu i lekko je zrumień z jednej strony. Potem obróć je na drugą stronę. W środek każdego gniazdka włóż trochę szpinaku. Całość jeszcze chwilę podgrzewaj.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !