Sposób przygotowania

Gotowy ciemny biszkopt przeciąć na 3 części. Masa kakaowa: z margaryny wziąć 1 łyżkę i rozpuścić ją z 3 łyżkami cukru pudru, 5 łyżkami mleka i kakao. Resztę margaryny utrzeć z cukrem, powoli dodać 2 żółtka i masę kakaową, dobrze wymieszać. Masę wyłożyć na 1 placek biszkoptowy, odłożyć 4 łyżki. Masa migdałowa: 1/2 margaryny utrzeć 4 łyżkami cukru pudru, dodać 1 żółtko i mielone migdały, wlać olejek migdałowy, dobrze utrzeć. Na placek z kremem kakaowym położyć 2 krążek biszkoptowy, docisnąć i nałożyć masę migdałową. Ułożyć ostatni krążek. Rozprowadzić pozostałą masą kakaową i posypać migdałowymi płatkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !