Sposób przygotowania

Cebule obrać z wierzchnich liści i obgotować przez 5 minut we wrzątku, wyjąć, ostudzić, odciąć wierzch i wydrążyć. Miąższ z cebuli drobno posiekać. Pieczarki oczyścić i drobno pokroić. Na suchej patelni zarumienić bułkę tartą, dodać łyżkę masła. Na łyżce masła podsmażyć masę cebulowo-pieczarkową, wymieszać ją z bułką tartą z masłem, przyprawić solą i pieprzem Farszem napełnić cebule, ustawić je w brytfannie na rozpuszczonej łyżce masła, dodać pół szklanki wody, przykryć pokrywką i dusić, aż będą miękkie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !