Sposób przygotowania

Spód: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki.
Masa: Żółtka utrzeć z cukrami, dodać masło, znów utrzeć. Połączyć z proszkiem budyniowym i twarogiem.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Do masy dodać roztopioną lekko ostudzoną czekoladę.
Białka ubić ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z ciemną masą serową.
Blaszkę wyłożyć pergaminem, położyć rozwałkowane ciasto. Następnie wyłożyć ciemną masę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170*C i piec ok. 1 godziny.
Po upieczeniu i ostudzeniu można polukrować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo fajny pomysł-wypróbuję przy najbliższej okazji :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !