Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie pod przykryciem. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w plasterki.
Ogórek umyć, podzielić wzdłuż. Następnie pokroić w cienkie plasterki, lekko posolić, odstawić na 5 minut.
Papryczkę chili oczyścić, podzielić na pół, usunąć gniazdo nasienne. Miąższ drobno pokroić, wymieszać z kaparami i plasterkami ogórka, przełożyć z osączonymi małżami do ziemniaków.
Jogurt przyprawić solą i pieprzem i ziołami sałatkowymi, polać składniki sałatki, wymieszać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    musze wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !