Sposób przygotowania

Mąkę, masło, żółtka, śmietanę i sól posiekać nożem na stolnicy i szybko zarobić ciasto. Odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Następnie z ciasta formować wałeczki, zwijać precelki, smarować białkiem i posypać kminkiem. Układać na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciasteczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają smakowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !