Sposób przygotowania

SOSIK: Cebule kroimy w mniejsze piórka, wrzucamy na patelnie z olejem, smażymy aż do będą szkliste. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do zeszklonej cebulki. Zlewamy przecierem lub koncentratem i dusimy aż warzywa będą miękkie. Śmietanę mieszamy z ostrą papryką i dodajemy do całości. Doprawiamy pieprzem, bazylią, swoimi ulubionymi przyprawami;) Sos ma wyjść średnio gęsty. W czasie duszenia się warzyw, możemy zabrać się za przygotowanie pulpecików.
MIĘSKO: Do mięska dodajemy namoczoną odciśniętą bułkę, drobno posiekaną cebulkę, natkę, wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku i formujemy nieduże kulki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron. Usmażone mięsko przekładamy na suchą patelnię, zalewamy sosem i chwilkę dusimy pod przykryciem, aby pulpeciki naszły pomidorowym aromatem:)

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !