Sposób przygotowania

Strąki fasolki całe włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i obgotować przez 3 min., następnie odcedzić, gorące umieścić w słoikach.
Składniki zalewy zagotować i zalać nią fasolkę. Słoiki zamknąć, wstawić do wody o temp. zbliżonej do temp. słoików. Pasteryzować w temp. 95 st. C przez 80-100 min.
Po 48 godz. powtórzyć pasteryzację w tej samej temp. przez 30-35 min.
Powtórzenie pasteryzacji jest konieczne.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zimą takie zapasy są jak znalazł!
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    dokładnie - zgadzam się ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    bardzo fajny przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !