Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Do utartej masy wsypać mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia skórką i starannie wymieszać, podzielić na 4 części i upiec osobno w tej samej tortownicy w temp. 190 st przez 15 min.
KRUSZONKA :
czubata łyżka margaryny
2 łyżki cukru
3 łyżki mąki
cukier waniliowy
Składniki kruszonki wymieszać rozsypać na blasze wyłożonej pergaminem zrumienić w gorącym piekarniku
MASA KREMOWA :
25 dag orzechów
1 szklanka gorącego mleka
30 dag masła
20 dag cukru pudru
2 łyżki mąki
budyń waniliowy
Orzechy zalać mlekiem parzyć kilka minut odcedzić rozkruszyć wałkiem przez folię
Budyń wymieszać z mąką przygotować wg przepisu na opakowaniu ostudzić
Masło utrzeć z cukrem stopniowo łączyć z budyniem i orzechami
Placki przełożyć kremem posypać kruszonką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !