Sposób przygotowania

Do miski wsypać cukier,cukier waniliowy i zmiksować.Do puszystej masy wsypać 2 szklanki mąki,łyżeczkę proszku do pieczenia,3 łyżki kakao,wlać 0,5 szklanki oleju i 100 ml mleka.Wszystko dokładnie zmiksować i przelać do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Piec 50 minut.
Krem do tortów zmiksować ze szklanką mleka,następnie dodawać porcjami wcześniej utartą margarynę i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.Masę wstawić do lodówki.
Upieczone ciasto przekroić na pół,ostudzić,nasączyć słodką herbatą z cytryną,przełożyć kremem czekoladowym.Ciasto wyrównać kremem,posypać całe startą czekoladą z orzechami.Przyozdobić owocem kiwi i wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !