Sposób przygotowania

Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder oraz żółtka. Wsypać kawę rozpuszczalną. Ucierać wszystkie składniki tak długo aż powstanie jednolita masa. Schłodzić w lodówce. 2 łyżki kawy zalać wrzątkiem i odstawić do ostygnięcia. Herbatniki maczać w zimnym naparze u układać w formie bez boków lub na desce. Każdą warstwę przełożyć kremem, również wierzch i boki tortu. Wierzch obsypać resztą kawy. Ozdobić orzechami i migdałami i ziarenkami kawy. Tort wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja lecę na torta jak misiu na miodek....hihi...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawie wyląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !