Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek drożdżowy
Polewa - Cukier puder utrzeć z rumem i wodą, wkrapiać sok z cytryny. Udekorować upieczone ciasto (jeszcze ciepłe).
mąka | 30 dkg |
drożdże | 3 dkg |
żółtko jajek | 3 sztuki |
cukier | 10 dkg |
mleko | 1/2 szklanki |
margaryna | 1/3 kostki |
sól | |
migdały | 5 dkg |
skórka pomarańczowa | 5 dkg |
rodzynki | 5 dkg |
orzechy | 5 dkg |
Polewa: | |
cukier puder | 1 szklanka |
sok z cytryny | |
rum | 1 łyżeczka |
woda | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: