Sposób przygotowania

Z mąki,cukru,jajek, mleka i wody.Wyrabiamy ciasto na naleśniki(ciasto powinno być bardziej gęste niż na zwykłe naleśniki)Jabłka obiramy i drążymy.Kroimy w krążki.
Pokrojone jabłka zatapiamy w cieście.Wkładamy na rozgrzany tłuszcz pieczemy na złoty kolor.Wykładamy na papier kuchenny aby nie były tłuste.Posypujemy curem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Mleko do ciasta naleśnikowego można zastąpić jogurtem lub kefirem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Robię od czasu do czasu takie jabłka w cieście, bo są świetne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię i są b. dobre.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    tez takie robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !