Sposób przygotowania

Buraki szorujemy,kroimy i gotujemy.Wywar przecedzamy,mieszamy z syropem z 1 kg cukru,soku z cytryny i odrobinki wody.Dodajemy przygotowaną trzy dni wcześniej matkę drożdżową,przykrywamy,odstawiamy w ciepłe miejsce na 24 godziny.Przelewamy do gąsiorka,zamykamy korkiem z rurką fermentacyjną(wlewamy do niej troszkę wody).Odstawiamy w ciepłe miejsce na tydzień.Dolewamy ostudzony syrop z 50 dkg cukru i szklanki wody.Po tygodniu dodajemy taką samą ilość syropu.Po fermentacji wino zlewamy znad osadu,zamykamy i odstawiamy na 3 miesiące.Zlewamy do butelek:)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    pomysłowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    a gdzie takie drożdże kupić?
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !