Sposób przygotowania

Bialka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i skórką pomarańczową. Wsypać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto nałożyć do worka cukierniczego i wyciskać ciasteczka na przygotowaną blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Upiec na jasno złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    najlepsze domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam je
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne, lekkie ciasteczka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !