Sposób przygotowania

Zagotować skrzydełka z kurczaka z 4 litrami wody, gotować przez 15 min. Dodać szpinak mrożony, gotować kolejna 5 minut. Zetrzeć odrobinę świeżej gałki muszkatołowej bezpośrednio do zupy. Następnie przepuścić główkę czosnku przez praskę, nadal gotując. W czasie gotowania przygotować lane ciasto z dwóch całych jaj i 2 łyżek mąki - połączyć gładko składniki, żeby nie powstały grudki. Lać niewielkim strumieniem cały czas mieszając zupę widelcem.
Smacznego :)

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    lubię szpinak...Trzeba zagłosować...:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    szpinak ma dużo witamin
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !