Sposób przygotowania

Masło, jajka, cukier utrzeć na pianę. Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, otartą skórka z pomarańczy, dodać utarte jajka i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm. Włożyć na przygotowaną blaszkę, posypać płatkami migdałowymi i cynamonem. Piec około 30 minut w temp 180 stopni. Ciasto kroić gorące.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    przepis bardzo mi się podoba:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    przepis super,ciasto pyszne ale fotka...pozostawia wiele do życzenia;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    mirosławo fotki jak widać po nicku nie są moje.... :/
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prezentuje się wybornie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    przepyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !