Sposób przygotowania

Mak sparzyć. Zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem, rozetrzeć z makiem. Z białek ubić pianę, dodać do maku i wymieszać. Doprawić sokiem i olejkiem cytrynowym. Dodać cukier waniliowy. Przełożyć do formy, gotować 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis. Ciekawy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny przepis. Ciekawy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ciekawe ;>
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    bułka tarta w budyniu... ciekawe jaki ma to smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nigdy takiego nie jadłam i na pewno zrobię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !