Sposób przygotowania

Grzyby zamoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Seler obrać , zetrzeć na tarce o dużych otworach. Zagotować 2,5 szklanki wody, dodać utarty seler, ryż i odrobinę soli, ugotować na sypko. Posiekaną cebulę zrumienić na masle. Do przestudzonego ryżu dodać roztrzepane jajko, cebule, posiekane grzyby, zieleninę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Masę wyłożyć do przygotowanego naczynia zaroodpornego i zapiec w temp 240 stopni. Podawać z sosem i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    musi być smaczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny obiadek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawie brzmi zapewne smaczna jest ta zapiekanka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł na zapiekankę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi być smaczna ta zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !