Sposób przygotowania

Dużą prostokątną blachę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć pierwszą warstwę herbatników.
Przygotować masę budyniową: 1/2 l mleka zagotować, w 1/4 l rozmieszać budynie z cukrem, dodać do gotującego się mleka. Ostudzony budyń utrzeć z masłem (dodając po łyżce).
Masa śmietankowa: Śnieżkę ubić na mleku.
Masa II: Nie podaję sposobu przygotowania, bo raz że masa mnie zawiodła, a dwa przepis na nią znajduję się w linku powyżej.
Ułożenie od dołu:
herbatniki
masa budyniowa
herbatniki + krakersy
bita śnieżka
krakersy
masa krówka
orzechy w karmelu

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno smaczny deser,warto wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    mmmm faktycznie słodziak!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !