Sposób przygotowania

Ciasto ; Miód lekko podgrzewamy i zagniatami z pozostałymi skladnikami przeznaczonymina ciasto .Tak przygotowane dzielimy na 4 czesci i każdy z osobna pieczemy po 15 minut w temp 175* C. Studzimy .
KREM:
w 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń i mąkę .Resztę gotujemy i po chwili wlewamy rozrobiony proszek budyniowy .Studzimy .Miksujemy z margaryną i cukrem .
Jeden placek smarujemy 1/2 częścią kremu ,przykrywamy drugim .Smarujemy powidłami i przykrywamy trzecim plackiem. Na to wykładamy krem i znów przykrywamy czwartym plackiem. Polewamy swoja polewa lub kupna .Bądź gorzka czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Najlepszy jest po dwóch dniach .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne napewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To ciasto tylko wtedy trzeba robić gdy mamy sporo gości:) chyba jest bardzo duże!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    E tam duże....6 szklanek mąki na 4 placki to nie taka tragedia, może jet trochę wysokie, ale u mnie pewnie by szybko poszło:) Chyba je zrobię, bo jest prościutkie i z pewnością smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pyszny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszny:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Rozpędziłam się do pieczenia ale zorientowałam się ,że ma być miód pitny ......stop! nie mam ....ale będzie wkrótce......hihi.... fajne ciasto!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    miód płynny nie pitny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dobre ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !