Sposób przygotowania

Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajka, roztarty z solą czosnek, pieprz i sól do smaku, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotlety, otaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i pieczarki. Dusić pod przykryciem około 10 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy upieczony kotlet położyć łyżkę uduszonych pieczarek, przykryć plasterkiem sera, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dawid15

    Pięknie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczny obiadek,lubię kotlety mielone
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda smakowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo fajna odmiana :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !