Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w 2 szklankach przegotowanej wody,po paru godzinach ugotować, pokroić w paski. Kiszoną kapustę odcisnąć i posiekać, dusić chwilę na rozgrzanym oleju. Śliwki opłukać i pokroić, wrzucić do kapusty, dodać sól, wywar z grzybów i ziarna jałowca, gotować 15 minut. Pieczarki oczyścić, pokroić w krążki i udusić na maśle, dodać do reszty. Białą kapustę posiekać i dorzucić do bigosu, dodać sos sojowy, koncentrat, przyprawić solą , pieprzem i majerankiem, dodać trochę masła, gotować, aż kapusta zmięknie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    lepszy z miesem ;p

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !