Sposób przygotowania

Pomidory dokładnie umyć, przełożyć do miski, zalać wrzątkiem i sparzyć przez około 30 sekund, następnie wyjąć i obrać ze skórki. Przełożyć je do garnka, zalać trzema szklankami bulionu i gotować przez około 10 minut, po czym przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Jeśli użyjemy blendera, to niestety- pestki pozostaną. Do zupy dodać posiekaną cebulkę, czosnek. Po 5 minutach gotowania dodać śmietanę i doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem. Tuż przed podaniem posypać posiekaną drobniutko natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    moja ulubiona zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ja też bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !