Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, pokroić na porcje, włożyć do wrzącej osolonej wody, gotować. W trakcie gotowania dodać obraną marchew, pietruszkę, cebulę i pieprz. Ugotować do miękkości. Kurczaka wyjąć z wywaru, zdjąć skórę, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam takiego kurczaka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takiego chrupiącego, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne chrupiące mięsko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !