Sposób przygotowania

Drożdże kruszymy razem z cukrem i rozpuszczamy w kilku łyżkach letniej wody. Do przesianej mąki dodajemy sól, robimy wgłębienie i wlewamy drożdże. Gdy drożdże nam urosna dodajemy 1 szklanke letniej wody. Nastepnie zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Z ciasta formujemywałeczki o długości ok. 20 cm. Z każdego, skręcając, tworzymy precelki. Układamyna blasze posmarowanej tłuszczem.Precelki smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zapowiadają się smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !