Sposób przygotowania

Gęś oczyścić, umyć, osuszyć. Zetrzeć skórkę z cytryny i wycisnąć sok. Drób natrzeć skórką i sokiem z cytryny, szałwią, gałką, solą, pieprzem i odstawić na godzinę. W osolonym wrzątku ugotować kaszę. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać posiekaną cebulę i razem podsmażyć. Kaszę wymieszać z boczkiem i cebulą, rodzynkami, posiekaną pietruszką, doprawić przyprawą uniwersalną i solą. Wypełnić gęś nadzieniem, ułożyć w brytfannie napełnionej tłuszczem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 3,5 godziny, podlewając sosem powstałym podczas pieczenia. Obracać co godzinę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    gęsi to ja jeszcze nie jadłam, ale na pewno jest smaczna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    bardzo lubię gęś
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    dawno nie jadłam, super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    muszę spróbować gęsi:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam gęsi choć są tłuste.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Warto wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    zjadło by się
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ech , na gąskę mam ochotę , nadziewaną tą pychotę....
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    och zjadła bym gąskę
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    aż zgłodniałem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ekstra pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta1221

    mam ochotę wypróbować przepis :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    z chęcią bym spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    już tak dawno nie jadłam gęsiego mięsa, a mięsko jak marzenie :P)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    dawno nie jadłam gęsi i aż mi ślinka leci na takie mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    wykwintne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne i zdrowe mięsko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    wspaniała !!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !