Sposób przygotowania

Składniki na ciasto wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia, łącznie z bokami! .
Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier, cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać , następnie wlać mleko, wsypać budynie, ciągle miksować ( będzie bardzo rzadki, ale taki ma być ) .
Dodać olej. Wszystko wymieszać.
Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę i piec ok. 1 godziny w temp. 160-180*C.
Następnie ubić pianę z 4 białek cukrem i wyłożyć na upieczony gorący sernik i piec jeszcze ok. 10-15 min. w 180*C.
Rosa na wierzchu sernika ukazuje się na po kilku-kilkunastu godzinach od upieczenia.
Sernik pieczony na blaszce o wymiarach: 25 cm x 40 cm.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !