Sposób przygotowania

mięso kroimy (łopatkę). smażymy na rozgrzanym oleju
smażymy na rozgrzanym oleju żeberka (ja smażyłam osobno ze względu że mięsa te się nie równo smażą, oraz dlatego że jak bym wrzuciła wszystko na patelnie to płyn z mięsa sprawił by że mięso zamiast się smażyć zaczęło by się dusić od razu)
odlewamy nadmiar oleju, podlewamy wodą i wrzucamy oba mięska,sos z żeberek i łopatki
dusimy cebulę z dodatkiem vegety
dodajemy do sosu podsmażoną mąkę na smalcu na brązowy kolor
dodajemy rozrobioną mąkę do sosu (musi się gotować) ciągle mieszając. pogotować chwilę. Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !