Sposób przygotowania

W średnim garnku zagotować wodę z liściem laurowym i zielem angielskim.Żurki rozprowadzić w niedużej ilości zimnej wody,dodać chrzan,przeciśnięty przez praskę czosnek i śmietanę.Boczek i cebulę pokroić w kostkę,usmażyć na oleju.Białą kiełbasę wycisnąć z jelita,do mięsa dosypać sporo pieprzu,formować małe klopsiki i wrzucić do wrzątku w którym ma być gotowana zupa.Do rozrobionego żurku wlać trochę gorącej wody z garnka,dokładnie wymieszać i wlać już wszystko z powrotem.Zagotować.Dodać jajka pokrojone w grubszą kostkę i podsmażoną cebulę z boczkiem.Doprawić jarzynką,pieprzem i majerankiem.Podawać z pieczywem.Ja robię do niej prażuchy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    uwielbiam żurek, osobiście robie zupełnie inaczej, muszę wypróbować ten przepis. wygląda smakowicie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !