Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zypa meksykanska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
cebula 2
pieczarki 5
kukurydza w puszce 1
fasola czerwona z puszki 1
słoik sosu słodko-kwaśnego 1
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zypa meksykanska

pieczarki umyc pokroic w plasterki podsmazyc dołożyc po chwili cebule.chwilke podsmazyc .nastepnie dołozyć pokrojoną na kawałki piers z kurczaka i kostke rosołową dolac okolo 1.5 litra wody.gotować az miesko zmięknie.gdy bedzie juz miekkie wrzucic kukurydze i fasole odsączone z zalewy ale niekoniecznie .chwilke gotowac i dołożyć sos.znowu chwilke gotować i gotowe.nie trzeba zaprawiać.jjezeli ktos woli na ostro mozna dodac papryke w proszku. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 29.08.2013 12:44
smaczna zupka, lubię taką
dodi 29.08.2013 10:33
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak