Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUREK

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 3 szt.
biała kiełbasa 1 kg.
ziemniaki 1 kg.
zakwas 2 szklanki
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK

Kroki postępowania

1
z włoszczyzny gotuję wywar dodaję liść laurowy ,ziele angielskie ,białą kiełbasę i gotuję......
Krok 1 - ŻUREK foto
2
Jak biała kiełbasa puści tłuszcz wyjmuję dodaję ziemniaki i gotuję do miękkości.Gdy ziemniaki są miękkie dodaję zakwas, wrzucam pokrojoną białą kiełbasę.
Krok 2 - ŻUREK foto
3
doprawiam majerankiem i wyciskam ząbki czosnku.Podaję z ugotowanym jajkiem.
Krok 3 - ŻUREK foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 29.03.2013 13:33
apetyczny, mniam zrobilam się głobna
Pomocnik 29.03.2013 09:23
świetny żurek
Poison1988 28.03.2013 20:43
pięknie podany :)
GOSIA18 28.03.2013 12:46
na Święta również zrobię żurek, pycha
ewka1978 28.03.2013 12:17
zamienię tylko kolor biełbasy i będzie pyszny
dodi 28.03.2013 11:52
przepyszny żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak