Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA-KREM KALAFIOROWA Z MIĘTĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
ząbki czosnku 3
cebula 1
masło 30 g
bulion 500 ml
świeża mięta 25 listków
sos worcester 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA-KREM KALAFIOROWA Z MIĘTĄ

Kalafiora oczyszczamy, odcinamy różyczki i gotujemy je w osolonej wodzie do miękkości.
Na maśle podsmażamy posiekany czosnek, cebulę i listki mięty. Dodajemy ugotowanego kalafiora i całość lekko podsmażamy kilka minut.
Podlewamy bulionem, dodajemy sos Worcester, biały pieprz i wszystko blendujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Doprawiamy solą do smaku i możemy się rozkoszować nowym smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 25.06.2013 21:11
ciekawe smaki
Pomocnik 25.06.2013 20:37
super przepis
Aleksandra/Olcia 25.06.2013 19:34
ale to musi miec smak....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak