Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białych szparagów

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 500 gram
por 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
masło 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie kilka ziarenek
makaron 70 gram (drobny)
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz
jogurt naturalny 2 łyżki
bazylia świeża 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białych szparagów

Kroki postępowania

1
W garnku rozgrzać oliwę oraz masło. Wrzucić pora pokrojonego w półplasterki i smażyć, aż się zeszkli.
Krok 1 - Zupa z białych szparagów foto
2
Marchewki, pietruszkę i selera pokroić w kostkę. Dodać do pora, podsmażyć przez chwilę.
Krok 2 - Zupa z białych szparagów foto
3
Wlać wodę, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Posolić. Gotować 15 minut.
Krok 3 - Zupa z białych szparagów foto
4
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe łodygi. Pokroić je na kawałki. Wrzucić szparagi do garnka i gotować 5 minut.
Krok 4 - Zupa z białych szparagów foto
5
Dodać drobny makaron i gotować jeszcze 10 minut.
Krok 5 - Zupa z białych szparagów foto
6
Dodać przyprawy. Dodać również jogurt naturalny wymieszany z niewielką ilością zupy. Zagotować. Dodać posiekane listki bazylii.
Smacznego :)
Krok 6 - Zupa z białych szparagów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak