Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa solferino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 kostki
por (biała część) 1 szt
ziemniak 4 szt
groszek zielony 1 puszka
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
pieprz
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa solferino

Do ok 2 litrów wody wkładamy pokrojonego pora i pokrojone w kosteczkę ziemniaki . Dodajemy kostki bulionowe i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i zielony groszek . Zagotowujemy . Doprawiamy sola cukrem i pieprzem do smaku. Żółtka wymieszać z śmietaną dodać troszkę ciepłego wywaru dobrze wymieszać i zaciągnąć zupę . Zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 10.09.2012 14:25
prawie jak pomidorówka:)
emeslive 10.09.2012 11:18
Fajna zupka, podoba mi się!
iwa643 10.09.2012 10:50
Pyszna zupka polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak