Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koperek 1 pęczek
masło 1/3 kostki
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną

Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w niezbyt dużą kostkę i podsmażyć w garnku na maśle. Dodać pieczarki, podsmażać razem jakieś 5 minut. Następnie posolić i gdy pieczarki puszczą sok, dusić całość kolejne 5 minut. Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki, liść laurowy oraz ziele angielskie i zalać 1 litrem gorącej wody. Rozpuścić kostkę bulionową i wsypać kaszę jęczmienną. Gotować około 20-30 minut aż marchewka zmięknie a kasza się ugotuje. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z poszatkowanym drobno koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 11.06.2015 17:13
Super zupka:)
adelajda 11.06.2015 14:19
nigdy nie gotowałam z kaszą
IZABELA29 11.06.2015 13:42
Lubie taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak