Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1/2 kg
truskawki 1/2 kg
jabłka 2 sztuki
cukier do smaku
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 6 łyżek
szczypta soli
kartoflanka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa

Owoce umyć: wiśnie wydrylować, truskawki obrać z szypułek, jabłka obrać z skórki i pokroić na ósemki. Owoce wrzucić do garnka z wodą i zagotować. Kartoflankę rozprowadzić w gorącej wodzie i dodać do zupy cały czas energicznie mieszając. Zupę podawać z kluskami lanymi, które należy zrobić następująco: jajka rozmieszać z 6 łyżkami mąki, wlać do lejka z dużym lejem , zagotować wodę z łyżeczką soli i na gotującą się wodę wrzucać ciasto cały czas mieszając. Pogotować 3 minuty, odcedzić z wody i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak