Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowo-pomidorowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Wszystkich, którzy zechcą osobiście przekonać się jak smakuje zupa ogórkowo pomidorowa, zachęcam do zapoznania się z szczegółami przygotowania poniżej.

Składniki:

Składniki:

kości wieprzowe 1 kilogram
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
ziemniaki 3 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
koperek świeży 3 łyżki
Sól kamienna spożywcza jodowana do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

W przepisie użyłem wędzonych kości schabowych, które dodały idealnego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowo-pomidorowa

Dwie zupy w jednej? Jak najbardziej! Ten przepis to połączenie zupy pomidorowej z ogórkową, dlatego miłośnicy tych dwóch dań na pewno będą zachwyceni!

1. Mięso zalewamy zimną wodą (2 litry), dodajemy obraną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i płaską łyżeczkę soli. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie, wyciągamy z wywaru.

2. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z pokrojoną marchewką i mięsem oddzielonym od kości. Gotujemy ziemniaki do miękkości.

3. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, wrzucamy do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Gotujemy przez 15-20 minut.

4. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak