Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kukurydziana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
bulion drobiowy 1 litr
oliwa 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
Majeranek suszony Prymat
kiełki rzodkiewki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kukurydziana

Kroki postępowania

1
Posiekaną porę i dużą cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek. Smażymy do momentu gdy cebulka się zeszkli.
Krok 1 - Zupa kukurydziana foto
2
Dolewamy litr bulionu. Możemy użyć 2 kostek rosołowych. Dodajemy marchew i kukurydzę. Gotujemy, aż marchewka będzie miękka.
Krok 2 - Zupa kukurydziana foto
3
Całość dokładnie rozdrabniamy blenderem. Przyprawiamy lubczykiem, kucharkiem uniwersalnym, solą, pieprzem, majerankiem.
Przyozdabiamy kiełkami.
Smacznego :)
Krok 3 - Zupa kukurydziana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 11.02.2013 13:32
Mniam :)
Sisterskitchen 08.02.2013 18:03
nigdy nie jadłam kukurydzianej, może kiedyś wypróbuję
Renataj 08.02.2013 17:45
Warto spróbować.
Bogumiła
Bogumiła 08.02.2013 16:55
apetyczna
dodi 08.02.2013 16:44
pewnie warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak