Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 1 sztuka
pietruszki 1 sztuka
selera 0,5 sztuki
kostki rosołowej 1 kostka
cebuli 1 sztuka
olej do smażenia
ziemniaków 6 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziela angielskiego
soli 1 łyżka
pieprzu 0,5 łyżeczki
majeranku 1 łyżeczka
przyprawy uniwersalnej 1 łyżeczka
natka koperku 1 natka
kalafior 1 sztuka
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Do garnka z woda wrzucić kostkę rosołową,l iście laurowe oraz ziele angielskie. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera obrać i starkować na tarce. Ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do wywaru i zagotować do miękkości. Kalafiora wyróżyczkować, opłukać i dodać do zupy. Cebulę obrać, drobno poszatkować i zasmażyć. Wrzucić do zupy. Przyprawić przyprawami do smaku. Koperek opłukać, posiekać i również dodać do zupy a następnie zabielić jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 16.11.2013 18:46
rewelacyjnie wygląda
Agata3 16.11.2013 18:24
pyszna zupka :)
IwonaDD 16.11.2013 16:44
uwielbiam taką zupkę
Zdzisław 16.11.2013 16:27
dobra zupa na jesienne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak