Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa na rosole

5.0
(23)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

To jest pomysł na zupę, która można przyrządzić na rosole, który został z nam z poprzedniego dnia.

Składniki:

Zupa:

rosół 1 litr
por 0.5 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
kalafior 0.5 sztuki
groszek mrożony 4 łyżki
ziemniaki 5 sztuk
śmietana 0.5 szklanki
zielenina 2 łyżki
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa na rosole

Marchewkę, pietruszkę, pora myjemy i kroimy na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy warzywa i smażymy. Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy i dodajemy usmażone warzywa. Gotujemy 10 minut i dodajemy obrane i drobno pokrojone ziemniaki, z kalafiora odrywamy różyczki, dodajemy do zupy, a na koniec wkładamy groszek.
Gdy wszystkie warzywa będą już ugotowane doprawiamy zupę solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Śmietanę mieszamy z 3-4 łyżkami zupy, wlewamy do garnka i dodajemy zieleninę.

Zupę możemy podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak