Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Zupa na mięsie wołowym. Możecie Państwo również użyć wieprzowiny albo mięsa mieszanego. Dodałem również warzywa.

Składniki:

Składniki do zupy:

mięso wołowe 40 dag
ziemniak 2 sztuki
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz 2 łyżki
bulion 1,5 litra
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta

Porada

Pieczarki i paprykę wrzuciłem praktycznie w ostatniej minucie gotowania, ponieważ lubie je chrupiące.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Dowolny tłuszcz rozgrzewamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę i przekładamy na patelnię, przesmażamy, ale nie rumienimy. 

Dodajemy mięso pokrojone w kostkę, posypujemy papryką w proszku i całość razem smażymy. Po ok. 5 minutach przekładamy do garnka i podlewamy bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut do miękkości.

Dodajemy ugotowane w kostkę ziemniaki, pokrojoną paprykę i pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gotujemy przez około 5 minut, ale nie dłużej. Jeśli ktoś lubi może dodać łyżeczkę kminku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak